Brandbrief 26 oktober 2020

Deze brief hebben wij op onze facebookpagina gepost op 26 oktober j.l. waarna we ontzettend veel reacties en steunbetuigingen hebben ontvangen. Ook heeft het AD,  De Stad Amersfoort en EVA-radio er aandacht aan besteed.
Ontzettend bedankt aan iedereen voor deze hartverwarmende steunbetuigingen, deze hebben ook de gemeenteambtenaren bereikt en we hopen dan ook op een positief besluit en wij ons terras na 30 jaar kunnen behouden!

Lieve mensen,

Inmiddels is de 2e lockdown voor de horeca alweer 2 weken een feit. Natuurlijk zagen we het aankomen en het leek onafwendbaar, maar toch kwam het alsnog hard aan. Niet alleen voor ons, maar natuurlijk voor iedereen die, op welke manier dan ook, getroffen is door dit verschrikkelijke virus.

We hebben de laatste maanden hard gewerkt, mét alle (veranderende) richtlijnen van het RIVM, om de gezondheid en de veiligheid van onze gasten en medewerkers te waarborgen en dat ging goed. Zo konden we op een verantwoorde manier ons mooie bedrijf voortzetten en toch de sfeer en de gezelligheid en het Lazy Louis-gevoel behouden.
Tot dinsdag 13 oktober de sluiting van de horeca aangekondigd werd en wij weer voor onbepaalde tijd in onzekerheid blijven over de toekomst.

Juist in deze periode kregen wij van de Gemeente Amersfoort te horen dat zij mogelijk ons terrasgedeelte grenzend aan ons pand aan een nieuwe ondernemer, een fastfoodketen, willen geven. Het terras waar wij al sinds 1993 een vaste terrasvergunning voor hebben en uiteraard ook per m² precario voor betalen.
De Gemeente heeft het recht om dit te doen, maar wij hopen dat zij beseffen dat dit in deze tijd de doodsteek voor ons bedrijf kan betekenen. Van een terras met in totaal 25 terrastafels naar nog maar 10 terrastafels voor de gevel; het moet toch duidelijk zijn dat dit enorme consequenties heeft voor een bedrijf, zeker in deze moeilijke tijd. Een gezond bedrijf dat in 2021 al 30 jaar bestaat en mede een stempel gedrukt heeft op de mooie binnenstad van Amersfoort.

We kunnen alleen maar hopen dat er door de medewerkers van de Gemeente een besluit genomen wordt dat recht doet aan 30 jaar keihard werken en perspectief biedt voor de toekomst.

Wij blijven er in ieder geval alles aan doen om jullie in de toekomst weer te kunnen verwelkomen bij Lazy Louis!

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar en blijf gezond.

Hartelijke groet,

Angela Klarenbeek en team.
Lazy Louis Jazzcafé & Eethuys

Artikel AD van 28 oktober 2020

Bedankt

Lieve mensen,

We waren even van de kaart, na het slechte nieuws…
Maar jullie hartverwarmende reacties en vele steunbetuigingen hebben ons zéker goed gedaan.

Bedankt allemaal!!

We gaan weer met goede moed aan de slag en beloven deze donderdag met positief nieuws te komen.

The Lazy Louis Crew

Beluister hier de link van Janssen Show op EVA radio.

2e Lockdown

Lieve mensen,

Inmiddels is de 2e lockdown voor de horeca alweer 2 weken een feit. Natuurlijk zagen we het aankomen en het leek onafwendbaar, maar toch kwam het alsnog hard aan. Niet alleen voor ons, maar natuurlijk voor iedereen die, op welke manier dan ook, getroffen is door dit verschrikkelijke virus.

We hebben de laatste maanden hard gewerkt, mét alle (veranderende) richtlijnen van het RIVM, om de gezondheid en de veiligheid van onze gasten en medewerkers te waarborgen en dat ging goed. Zo konden we op een verantwoorde manier ons mooie bedrijf voortzetten en toch de sfeer en de gezelligheid en het Lazy Louis-gevoel behouden.
Tot dinsdag 13 oktober de sluiting van de horeca aangekondigd werd en wij weer voor onbepaalde tijd in onzekerheid blijven over een heropening.

Juist in deze periode kregen wij van de Gemeente Amersfoort te horen dat zij mogelijk ons terrasgedeelte grenzend aan ons pand aan een nieuwe ondernemer, een fastfoodketen, willen geven. Het terras waar wij al sinds 1993 volgens de vaste terrasvergunning gebruik van mogen maken en uiteraard ook per m² precario voor betalen.
De Gemeente heeft het recht om dit te doen, maar wij hopen dat zij beseffen dat dit in deze tijd de doodsteek voor ons bedrijf kan betekenen. Van een terras met totaal 25 terrastafels naar 10 terrastafels voor de gevel; het moet toch duidelijk zijn dat dit enorme consequenties heeft voor een bedrijf, zeker in deze tijd. Een gezond bedrijf dat in 2021 al 30 jaar bestaat en mede een stempel gedrukt heeft op de mooie binnenstad van Amersfoort.

We kunnen alleen maar hopen dat er door de medewerkers van de Gemeente een besluit genomen wordt dat recht doet aan 30 jaar keihard werken en perspectief biedt voor de toekomst.

Wij blijven er in ieder geval alles aan doen om jullie in de toekomst weer te kunnen verwelkomen bij Lazy Louis!

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar en blijf gezond.

Hartelijke groet,

Angela Klarenbeek en team.
Lazy Louis Jazzcafé & Eethuys

Bokkie troost!

Gelukkig zijn er ook nog mooie, troostende dingen in deze sombere tijd:

IJbok van de tap.

Ons favoriete bokbier van brouwerij ‘t IJ dat elk jaar de heerlijke herfst inluidt… en de herfstdip laat verdwijnen.
Donker en stevig, maar minder zoet dan je zou verwachten.
De mooie schuimkraag blijft lang staan,
terwijl het donkerbruine bier zijn aroma’s loslaat van geroosterde granen,
een beetje koffie en mooi donker fruit.

Deze bok houdt de winter-blues zéker op afstand!

Liefhebbers van de mosselpan; Laatste kans!

Alleen deze week serveren wij nog verse, Zeeuwse mosselen.
Natuurlijk op de manier zoals het moet;
gekookt in witte wijn en geserveerd in een flinke mosselpan die stomend aan tafel bij je geserveerd wordt.
Uiteraard met friet, salade en sausjes voor maar € 20,80

Nu op de tap: IJwit

Een stevig witbier van Brouwerij “t IJ dat gevaarlijk lekker door drinkt.
Licht troebel, mooi goud van kleur en met een mooie schuimkraag. 6,5% alc.vol.
Zoals ieder witbier gebrouwen met een deel tarwemout,
waar het bier ook zijn naam aan ontleent: “wit” is oud-Nederlands voor tarwe.
Door de fijne, licht zoete afdronk is IJwit een geweldige dorstlesser.

Sommige dingen veranderen (gelukkig) niet…

Nu op de tap:

Texels Skuumkoppe 6% alc.vol.

Puur, robuust, recht door zee, bier als Texel zelf.

Dunkel weizen tarwebier waaraan verschillende moutsoorten en de karakteristieke bovengisting een volle smaak geven.

Dit speciaalbier heeft een gouden medaille gewonnen tijdens de 3e Dutch Beer Challenge.